2013. június 8., szombat

Nyalókák esküvőre!

Köszönő ajándék és fotókellék - leginkább erre a két dologra szoktak esküvői nyalókát kérni tőlem. Néhány hete beindult az esküvői szezon, ezért megpróbálom egy bejegyzésben összegezni, hogy mi minden készült már a Nagy Napra.


Az a jó, hogy rendszerint a menyasszonyoknak is vannak ötleteik, és időről-időre kitalálunk valami újat, valami egyedit. A száj és a bajusz lassan már klasszikusnak számít. Azért szeretem ezt az összeállítást, mert tényleg vidám hangulatot lehet csinálni vele: rengeteg vicces fotót kaptam már különböző korú családtagokról. A bajusz és a száj volt már köszönő ajándék is, a nők bajszot, a férfiak szájat kaptak a teríték mellé. mind a kettőből van mini változat is :)


 Volt masni-bajusz kombináció is:


 Lila-zöld bajusz és love felirat:


Zöld és piros, bajusz, száj és szívek:


 Bajusz és száj eljegyzési minitortán:


A bajuszos páros mellett szív alakú nyalókák készülnek a leggyakrabban az esküvőkre. Inkább klasszikus színekben, de a piros mellett a rózsaszínű, a lila és mindenféle halványabb árnyalat is előfordult már.


Ezeket a próbadarabokat a hétvégén csináltam egy barátnőmnek, inkább kevésbé szokványos daraboknak számítanak.


Tavaly először óriásnyalókát is csináltam. Orsiék az akkor még létező Vidámparkban fotózkodtak, szerintem nagyon illett oda az gigantikus szív!


Az óriásnyalókák közé sorolom ezeket a betűket is: az "igen" mellett hasznosították már születésnapi tortadíszként is. Ugyanebben a méretben készültek már számok is asztaldísznek vagy - ahogy kicsit lejjebb látszik - ugyancsak fotókellék lett belőlük.


Szeretem a figurális nyalókákat, de az igazi kedvenceim a sima kör alakúak, különböző színekben és ízesítéssel. Ha valaki bizonytalan abban, hogy milyet szeretne, mindig inkább ezt a fajtát szoktam javasolni, mert a variációk száma majdnem végtelen :) Bármilyen koncepcióhoz hozzá lehet igazítani. Ezek például kandiscukrosak.


Tavaly egy komoly köszönet ajándék csomag része volt a szórócukros nyalóka. Mindent a kék színre hangoltak, minden nagyon ízléses volt.


Írtam már róla, hogy vannak a hagyományostól teljesen eltérő elképzelések is. Így készült például ez a pár: a nyalókafiú és a nyalókalány :) tartozik a családhoz egy kutya is, de sajna ő lemaradt a képről.


És végül a nyalókába foglalt esküvői dátumról. Lehet "save the date" vagy a dátum megörökítése az esküvő napján, de a nagyméretű számokat lehet például asztalszámként is hasznosítani.



További ötleteket is szívesen megvalósítok :)
A fotókért köszönettel tartozom Kövesdi Rékának, Kovács Attilának, és Székely Györgynek. A többi kép saját készítésű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése