2012. november 6., kedd

Obama nyalóka, mert ilyen is van

Az amerikaiak mindig meg tudnak lepni. Elképesztő, hogy a fogyasztói társadalom mi mindenre képes a tengerentúlon. Vegyük például a választási küzdelmet, amit ezernyi ajándéktárgy és kampányholmi kísér - egyebek mellett nyalókák, cukrok is. Kezdjük egy hagyományosabbabb megközelítéssel: klasszik nyalóka és cukorkák, helyesek, ízlésesek.


Van demokrata és republikánus nyalóka, szerintem ezek is jól nézek ki. Akár itthon is el tudnám képzelni, persze, ha lennének a pártoknak bármilyen ezekhez hasonló szimbólumaik (de ugyebár ilyesmik nincsenek).


Aztán van az elképesztő kategória - legalábbis nekem azok közé tartoznak, amik most jönnek. Obama például többféle nyalókán is visszaköszön. Mármint a feje. Szeretem a szokatlan formájú és ízű nyalókákat, szoktam is csinálni ilyesmit, de szerintem az Obama-fejek kicsit morbidak. Sajna vizuális típus vagyok és amikor ezeket megláttam, azonnal párhuzamot vontam az ottani és az itteni lehetőségek között. Brr, na :D


Az első nyalóka - amit egyébként egy japán cég csinált, és ami az előző választási kampány óta létezik - nagyon igényes, egy csomó munka volt benne, hogy előállítsák (még akkor is, ha a szája nem sikerült túl jól). A második, az átlátszó, elég fura, én nem biztos, hogy felismertem volna, kit ábrázol. A készítő Siarhei Tserasiuk ukrán művész, aki Hollandiában él. Megcsinálta az összes G8 állam vezetőjének a fejét, Angela Merkel határozottan jobban néz ki. (Van Putyin is.) Romney nyalókát nem nagyon találtam sehol.

Az amerikaiakra jellemző egyébként, hogy otthon is szeretnek bíbelődni a forró cukorral, számtalan házi készítésű választásra buzdító nyalókát, cukorkát láttam a neten. Végülis azt hiszem, nem meglepő ez egy olyan országban, ahol a korábbi legendás elnökök elérhetők PEZ cukorka adagoló formájában is....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése